Många ville diskutera tillståndsgivning i digitala miljöer

Många ville vara med när Copyswede bjöd in till konferens på temat effektiv tillståndsgivning i digitala miljöer: ”Kultur överallt – hur ska det gå till? Effektiv tillståndsgivning i en digital värld”.

Med ett hundratal deltagare var det fullsatt i konferenssalen och många deltog också i diskussionen från publikplats. På scenen talade EU-parlamentariker Cecilia Wikström, forskaren i rättsinformatik Daniel Westman, Dramatikerförbundets Susin Lindblom, SKAP:s Alfons Karabuda och Erik Fichtelius, vd på UR.

Under ledning av moderatorn John Chrispinsson samtalade panelen också med publiken – och frågorna var många. Representanter från olika håll framförde synpunkter, idéer och förslag för framtiden. Genomgående talade man om internets möjligheter att tillgängliggöra kultur, men ryggade inte heller för att ta itu med problem som hur finansieringen ska gå till. Några av de tankar som kom upp finns återgivna i kortform på Twitter, där den officiella hashtagen var #diglic11.

Copyswede vill framföra ett stort tack till dig som var där och bidrog till en bra konferens!

 

 

 

 

 

 

« Tillbaka