Ukrainsk tv kan sändas fritt av svenska operatörer

Svenska tv-operatörer ges nu möjlighet att sända den ukrainska tv-kanalen UA TV fritt till sina abonnenter under perioden för kriget till följd av den ryska invasionen av Ukraina.

– I dessa svåra tider är det än viktigare med tillgång till media på det egna språket. Därför vill vi bidra till att ukrainare i Sverige enklare ges möjlighet att bättre hålla sig uppdaterade om skeendet i hemlandet, säger Copyswedes vd Mattias Åkerlind.

Copyswede kan nu, med stöd av Filmproducenternas Rättighetsförening (FRF), International Federation of the Phonographic Industry (Ifpi) samt The International Broadcasting Multimedia Platform of Ukraine genom Union of Broadcasting Organisations in Sweden (Ubos) och med hjälp av avtalslicens, lämna tillstånd för svenska tv-operatörer med Ubos-licens att vidaresända den ukrainska tv-kanalen UA TV fritt till sina abonnenter under perioden för kriget.

« Tillbaka