Oförändrade förutsättningar för att sända SVTr

Med anledning av att det förekommit felaktiga uppgifter om tjänsten SVTr vill vi på detta vis förtydliga vissa fakta.

Möjligheterna för tv-operatörer att upprätthålla tjänsten SVTr ser ut som tidigare. Samma villkor vad gäller tariffer och rättigheter som omgärdar programmen råder. Om en operatör väljer att upphöra med tjänsten måste orsaken till det besvaras av denne.

SVTr är en tjänst som erbjuds abonnenter som via sin tv-operatör har en digital tv-box med möjlighet för on demand-tittande (f n Telia, Comhem, Boxer, Bredbandsbolaget och Viasat). Ett urval ur SVT:s tablålagda programutbud erbjuds upp till 30 dagar. Urvalet styrs av visningsmöjligheter/rättigheter valda och betalda av SVT och varierar därför över tid och typ av program.

Tjänsten utförs av operatören som spelar in programmen på egna servrar och i egna nätverk gör det möjligt för sina kunder att se programmen i efterhand. SVTr ska inte blandas ihop med SVT Play eller andra play-tjänster som SVT erbjuder.

« Tillbaka