Lättnader för profilbranschen

Copyswede har kommit överens med Svensk Branschförening Profil- och Reklamartiklar (SBPR) om att införa lättnader kring administration och registrering för privatkopieringsersättning. Företagen som säljer profilartiklar säljer oftast till andra företag, och omfattas därmed i liten utsträckning av privatkopieringsersättningen.

– Jag tycker att vi har haft en bra dialog med Copyswede från start. Det har inte varit svårt för oss som branschföreträdare att få Copyswede att lyssna på våra argument om varför vi bör få till en anpassning av regelverket, säger Kjell Harbom, vd för SBPR.

– Det har varit en ganska enkel fråga för oss. Privatkopieringen ersätter kopiering för privat bruk, och det är ovanligt här. Lägre administrationskostnaderna gynnar alla, kommenterar Mattias Åkerlind, vd på Copyswede.

Lättnaden för profilbranschens importörer införs den 1 oktober 2015.

– Det är skönt för importörerna inom vår bransch att inte behöva säga till återförsäljarna att de måste registrera sig för att kunna köpa usb-minnen utan ersättning. Nu kan de i stället fokusera allt på sin försäljning, avslutar Kjell Harbom.

« Tillbaka