Ersättningar på väg ut till kulturskaparna

Nu har årets huvudsakliga utbetalning av de upphovsrättsliga ersättningar som Copyswede samlar in inletts. Det betyder att pengarna antingen finns på era konton inom ett par dagar eller kommer hem i brevlådan i form av en kontantavi.


Ersättningarna går till rättighetshavare som har medverkat i produktioner som vidareanvänts i tv och radio under 2017. Ersättningen kan också komma från den avgift elektronikföretag betalar för möjligheten privatpersoner har att ladda ner ljud och rörlig bild till sina olika enheter. En specifikation över din ersättning kommer per post inom några dagar.

Vi har från och med den här utbetalningen, efter beslut av våra medlemsorganisationer, använt nya principer för hur fördelningen av ersättningar för vidareanvändning av tv och radio går till. Ersättningar fördelas numer på samma sätt, oavsett på vilken kanal de har sänts. Det innebär, förutom en balanserad fördelning rättighetshavare emellan, att ersättningarna även kommer kunna betalas ut snabbare.

Nya momsregler för privatkopieringsersättning, PKE (läs mer)

Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till fördelningsavdelningen, fordelning@copyswede.se

Vi önskar er alla en riktigt fin sommar!

« Tillbaka