Nyheter via Rss

Nyheter

 • Vem äger Copyswede?

  Copyswede är en ekonomisk förening som ägs av sina fjorton medlemsorganisationer. Kulturskaparorganisationer som företräder upphovsmän eller utövande konstnärer kan bli medlemmar. Se stadgarna för mer detaljerad information.
 • Varför samarbetar Copyswede med producentorganisationer?

  För att kunna erbjuda en heltäckande licens till alla aktörer som vill vidareanvända tv och radio. Utan att samarbeta med tv- och radioföretagens och producenternas organisationer skulle det inte vara möjligt. Copyswedes samarbetspartners är: Ubos, Union… Läs mer »
 • Vad innebär kollektiv förvaltning av rättigheter?

  Upphovsrätten är en individuell rättighet – som kulturskapare har man upphovsrätt till sitt verk. Men ett verk kan även vara resultatet av flera upphovsmäns gemensamma arbete. Till exempel ligger ofta ett stort antal upphovsmän och utövande… Läs mer »
 • Vad gör Copyswede?

  Copyswede licensierar vidareanvändning av tv- och radioprogram i en rad medier. Bakom Copyswede står fjorton kulturskaparorganisationer som företräder svenska upphovsmän och utövande konstnärer. Genom samarbete med Filmproducenternas Rättighetsförening (FRF), Ifpi och radio- och tv-företagens samarbetsorganisation Ubos… Läs mer »