Nyheter via Rss

Nyheter

 • God jul och gott nytt år!

  Vi på Copyswede önskar er alla en avkopplande julledighet. Vi vill också passa på att informera om att vi håller växeln stängt från den 24 december till och med den 7 januari. Under helgerna har vi… Läs mer »
 • Ersättningar för 2020 på väg ut

  Vi ligger nu i startgroparna för att betala ut 2020 års ersättningar till enskilda rättighetshavare för privatkopiering samt för produktioner som vidareanvänts i tv. Utbetalningen sker i två omgångar, nu före jul samt i januari. Beskedet… Läs mer »
 • Nu söker vi en administratör

  Arbetsbeskrivning Vi söker nu en administratör till avräkningsgruppen, som arbetar med att fördelade ut upphovsrättsersättningar till rättighetshavare som bland annat medverkar i tv-program. I rollen som administratör kommer du att tillhöra ett team på fem personer… Läs mer »
 • Efterlängtad överenskommelse ger kulturskapare ersättning för privatkopiering

  Copyswede, som representant för Sveriges kulturskaparorganisationer, och Elektronikbranschen har slutit ett nytt branschavtal som reglerar hur det svenska systemet för privatkopieringsersättning (PKE) ska tillämpas. Det betyder att ersättningarna kan börja kasseras in och komma rättighetshavarna till… Läs mer »
 • Utredning av PKE-systemet ska ge modernare och mer effektiv ersättning

  Copyswede välkomnar att en utredning nu tillsätts för att se över ersättningssystemet för privatkopiering. PKE-systemet innebär viktiga och nödvändiga ersättningar till svenskt kulturliv och svenska kulturskapare. – Den utredning som nu tillsatts har som utgångspunkt att modernisera och effektivisera PKE-systemet för… Läs mer »
 • Tv- och radiomaterial från KB nu tillgängligt on-line för forskare

  Kungliga bibliotekets (KB) samlingar av ljud och rörlig bild, Svensk Mediedatabas (SMDB), görs nu tillgänglig digitalt för forskare för att deras arbete med forskning och undervisning ska kunna fortgå även under coronakrisen. Detta görs möjligt genom… Läs mer »
 • 84 miljoner extra till kulturskaparna

  Copyswede har de senaste veckorna betalat ut drygt 84 miljoner kronor extra till tusentals, i huvudsak svenska men också utländska, kulturskapare. Det är ett resultat av den senaste tidens fokusering på att påskynda framtida utbetalningar som… Läs mer »